Monday, August 24, 2015

Jom Kenali Collagen Asli Shaklee.

Assalamualaikum Dan Selamat Petang semua, hari ini saya nak sharekan sedikit tentang Shaklee Collagen Powder. Sumber 100% Collagen asli daripada sisik ikan laut dalam. Apa yang menariknya SCP ni?

1) FUNGSI

Collagen Shaklee adalah supplemen kolagen yang unggul, mengandungi 4,000mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah), sangat rendah dalam berat molekular - sekitar 1,000 Dalton dan tujuh ramuan utama termasuk:

a) Sisik Ikan Merah - sumber kolagen premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

b) Biji Camellia japonica - terdiri daripada asid oleik, satu omelien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

c) Pfaffia - dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan Camellia japonica akan membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic (berperanan menghidrat tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

d) Elastin - memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

e) Vitamin B - metabolisma karbohidrat, protin dan lemak untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.

f) Vitamin C - menggalakan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit.

g) Kekerang - Glucosamine ekstrak kekerangan penting dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

h) Lactobacillus acidophilus - membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

Lebih menarik lagi, kajian secara klinikal telah membuktikan dengan pengambilan kolagen ini selama 8 minggu secara berterusan boleh membantu membiarkan Kulit WAJAH 71% lebih cantik, halus, berseri-seri.

2) SIMPTOM KEKURANGAN

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas 25 tahun. Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangn kolagen dalam badan.

Oleh itu, kolagen di ambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoporosis, osteoarthritis (sakit sendi), selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.

3) SIAPA YANG MEMERLUKAN

Mereka yang ingin:

*Meningkatkan kelembapan kulit – 90%
*Mengurangkan kekasaran & kekeringan – 75%
*Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan – 71%
*Meningkatkan pemakaian kekal mekap – 60%
*Meningkatkan kelembutan & kelicinan – 71%
*Meningkatkan ketebalan rambut – 54%
*Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti – 55%
*Meningkatkan keserian, tona & warna kulit – 50%
*Mengurangkan garis2 halus & kedutan.
*Kuku akan menjadi lebih sihat, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat.
*Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.
*Membantu menghilangkan tanda penuaan.
*menyokong kesihatan sendi dan menguatkan tulang.
*Membantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.
*Memastikan otak sentiasa sihat. Sel glya membekalkan nutrisi kepada otak dan ini disokong oleh kolagen agar minda anda tetap berkeadaan baik walaupun semakin meningkat usia.

Ha, menaikkan SCP ni.. Jom dapatkan sekarang. Jangan tak tahu SCP ni pun best jika di buat masker WAJAH tau.. Saya dah Cuba, Kulit lebih lembab Dan gebu selepas memakai masker SCP ni..

Nak tahu kesannya? Cubalah sendiri.. Pasti berpuas hati..

Saya Shaklee Independent Distributor sah anda.

-Get Shaklee Today-
Hidayah
Lestari Jutawan
WAHM
0123678708
FB: Nurhidayah Musa
Email: nurshaida_87@yahoo.com.my


1 comment:

Jom Follow Blog saya Ramai2. Saya akan follow anda kembali.

Recent Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...